اگر میخواهید یک تیزر تبلیغاتی یا یک ویدئو موشن گرافیک برای کسب و کارتان طراحی کنید، به یک گوینده حرفهای نیاز دارید. اگر شما برای کلیپتان از یک گویندهی نریشن خوب استفاده نکنید، درصد زیادی از مخاطبین خود را از دست خواهید داد. استفاده از نریشن خوب، باعث علاقهمند شدن مخاطب به کسب و کار شما خواهد شد.
خصوصیات یک گویندهی حرفهای چیست؟
یک گوینده، باعث میشود تا مخاطب تکتک جزئیات ویدئو و داستان را حس کند. به عنوان مثال، او کاری میکند تا مخاطب حس کند چقدر جنگل در شب خطرناک است یا طلوع آفتاب چقدر زیباست. قبل از هرچیز، باید شور و هیجان مناسب با متن در خود ایجاد کند و سپس کار نریشن را آغاز کند.
گوینده موشن گرافیک narrator چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
داستان را خلاصه و قابل فهم بیان کنید.
حتما شما هم تا به حال ویدئوهایی را دیدهاید که در آن، گوینده بسیار تند صحبت میکند یا داستان را بدون هیچ دلیلی کش میدهد. با اینکار، تعداد زیادی از مخاطبین تماشای کلیپ را تا انتها همراهی نمیکنند. بهترین روش نریشنگویی، شمرده شمرده و با سرعتی مناسب صحبت کردن است.

یک تصور بصری در ذهن مخاطب ایجاد کنید.
همانطور که بالاتر گفته شد، یک گویندهی حرفهای، باید توانایی ایجاد احساسات مختلف را در مخاطب داشته باشد. گویندهی نریشن، با استفاده از لحن و میزان صدا، میتواند این حس را در مخاطب خود بوجود بیاورد. البته روش دیگر این کار، میتواند سرعت بیان جملات در بخشهای حساس متن باشد و هیجان مضاعفی را به منتقل کند.
تفاوت بین شخصیتهای کلیپ را بداند.
جدا از دو ویژگی که در بالا گفته شد، یک گویندهی نریشن باید قابلیت ایجاد تفاوت بین شخصیتهای یک کلیپ یا یک داستان را داشته باشد. نبود این توانایی در نریتور، باعث ایجاد یکدستی در کلیپ، خسته شدن مخاطب و در نهایت؛ صرفنظر از تماشای ادامه ویدئوی شما خواهد شد. در اینجا، گوینده میتواند نسبت به ظاهر شخصیتهای داستان یا روند داستان، میزان صدای خود را بالا برده یا پایین بیاورد.
جنس صدا با ویدئو همخوانی داشته باشد.
جنس صدای گوینده، یک نکته مهم و تاثیرگذار در تیزر تبلیغاتی شما است. اگر بخواهیم برای شما مثال بیاوریم، باید به داستانها و کتابهای صوتی اشاره کنیم. شما نمیتوانید برای یک داستان احساسی، از گویندهای استفاده کنید که جنس صدای کلفت و حماسی دارد. این کار، باعث کاهش جذابیت خروجی نهایی میشود. گوینده نریشن تیزر تبلیغاتی، باید صدایی رسا، و در عین حال جذاب داشته باشد.
چه تمرینهایی در تبدیل شدن به یک گوینده حرفهای موثراند؟
ضبط کردن صدا
ضبط کردن صدا، یک تمرین موثر برای گویندگان مبتدی است. این تمرین، نه تنها در گویندگی بلکه برای تقویت مهارتهای دیگر هم پیشنهاد میشود.
هنگامیکه شما صدای خود را ضبط میکنید، فرصت دوباره شنیدن صدای خود را به خودتان میدهید؛ زمانیکه دوباره صدای خود را گوش میکنید، ایرادات خود را پیدا خواهید کرد و آنها را دیگر تکرار نمیکنید.

شمعک استخوانی
در ابتدا ممکن است برای شما سوال بوجود بیاید که شمعک چیست؟ شمعک وسیلهای چوبیاست که طول استاندارد آن بین 1.5 تا 2 سانتیمتر است. شمعک را باید بین 4 دندان جلویی (2 دندان بالا و 2 دندان پایین) قرار دهید و حروف الفبا را ادا کنید. با اینکار عضلات و استخوان فک شما قوی میشود و دیگر حروف را اشتباه یا بد ادا نمیکنید. بهتر است قبل از هر نریشن، بین 10 تا 20 دقیقه شمعک گذاری را تمرین کنید تا عضلات فک شما گرم شود و هنگام ضبط، حروف را اشتباه نگویید. جالب است بدانید بزرگان گویندگی نیز این تمرین موثر را را هرروز بین 10 تا 20 دقیقه انجام میدهند.
ساخت استودیوی خانگی
هنگامیکه شما استودیوی خانگی میسازید و از میکروفون استفاده میکنید، کیفیت صدای خود را بالاتر میبرید و با کیفیت بهتری ضبط میکنید. بهجز آن، شما با انجام اینکار، با کلیت فضای استودیوها و ابزار آنها آشنا میشوید و هنگامیکه در یک استودیو واقعی حضور پیدا کنید، راحتتر و با استرس کمتری شروع به فعالیت میکنید.

فاصله مناسب جملات
ایجاد فاصله مناسب بین دو جمله، باعث ایجاد آرامش در کاربر خواهد شد. زیرا اگر مخاطب کمی عقبتر از جایی که شما هستید باشد، با استفاده از این فاصله به شما خواهد رسید و ادامه کلیپ را با شما پیش خواهد برد و دیگر نگرانی عقب ماندن از گویندهی نریشن را ندارد.
تنفس دمی و بازدمی
باید به اندازه کافی نفس داشته باشید تا بتوانید جمله را تا انتهای آن بازگو کنید. اگر شما بین دو جمله، به اندازه کافی نفس نگیرید، حین بیان جمله، نفس کم خواهید آورد و مجبور به مکث و تنفس میشوید.
این موضوع یک نکتهی منفی برای گویندهی نریشن خواهد بود. این نکته را همواره به یاد داشته باشید که اگر بین دو جمله، بیش از حد نفس بکشید؛ مکث زیادی بین صحبتهای شما بوجود خواهد آمد و در انتها، نیازمند ویرایش زیادی میشود.
چه نکاتی را در گوینده حرفهای رعایت کنیم؟
دقت کنید صدایتان واضح باشد
وضوح صدای شما، برای کاربر مهم است. اگر صدای شما به وضوح به مخاطبتان برسد، آنها پیام تیزر تبلیغاتی شما را دریافت میکنند و جزئیات تیزر شما را میفهمند. بهجز آن، داشتن یک صدای واضح، باعث ایجاد جذابیت بیشتر در کلیپ شما میشود.
مراقب تلفظ کلمات باشید.
اگر شما از تلفظ درست استفاده نکنید یا در حین خواندن متن، غلط داشته باشید؛ مخاطب به چشم یک مبتدی به شما نگاه خواهد کرد. شما با رعایت این نکته، حس بهتری را هم به مخاطب خود منتقل خواهید کرد چرا که دیگر نیاز نیست به دنبال شکل صحیح کلماتی باشد که شما در متن خود بهکار بردهاید.
پیش از آغاز، متن خود را حاضر کنید.
زمانیکه میدانید در چه موردی میخواهید صحبت کنید، با اعتماد به نفس بیشتری کار نریشن را شروع میکنید. قبل از نوشتن متن، به خوبی فکر کنید که چرا این متن را مینویسید و برای کدام بخش کسب و کارتان است.
توجه داشته باشید اگر برای محصولات مهم مثل جواهرات، کیف، کفش و …. متن مینویسید، حتما باید آن محصول را از تمام جوانب مورد بررسی قرار دهید تا نظر و اعتماد مخاطب را جلب کنید.

آماده کردن متن پیش از آغاز باعث آمادگی بیشتر شما میشود و شما میدانید در نریشن چه باید بگوید.
گوینده حرفهای حکم فروشنده را برای کسب و کار و تیزر تبلیغاتی شما دارد. اگر یک فروشنده، به خوبی درمورد محصولاتش صحبت کند و به فن بیان مسلط باشد، میتواند فروش خوبی داشته باشد.
این موضوع برای گویندهی نریشن هم صدق میکند. اگر گوینده، تمرین خوبی داشته باشد؛ اصول این کار را رعایت کند و درکل گوینده حرفهای باشد، تیزر تبلیغاتی شما را متحول خواهد کرد و مخاطبین بیشتری را به سمت تیزر شما میکشد.